The Challenges and Solutions for Cadmium-contaminated Rice in China: A Critical Review
2016-08-02
org.kosen.entty.User@51e00db7
김오식(enviromath)
행사&학회소개
1. Introduction
2. Cd Contamination of Paddy Fields
3. Accumulation of Cd in Rice Grains and Public Health Risk
4. Control of Cadmium Uptake by Rice Plants through Reducing Its Contents and Bioavailability in Paddy Soils
5. Selection of Low Cd-accumulating Rice Varieties through Plant Biotechnology and Breeding
6. Perspective on Reducing Dietary Intakes of Cd in Rice-eating Populations
References
2. Cd Contamination of Paddy Fields
3. Accumulation of Cd in Rice Grains and Public Health Risk
4. Control of Cadmium Uptake by Rice Plants through Reducing Its Contents and Bioavailability in Paddy Soils
5. Selection of Low Cd-accumulating Rice Varieties through Plant Biotechnology and Breeding
6. Perspective on Reducing Dietary Intakes of Cd in Rice-eating Populations
References
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한국인의 주식인 쌀은 매년 7억4천만 톤씩이나 생산되는 지구인 절반의 양식이기도 하지만, 쌀과 그 식물체의 벼는 유독하게도 유해 중금속의 카드뮴을 수중과 토양으로부터 용이하게 흡수하고 축적하는 기능을 갖고 있어, 쌀을 주식으로 하는 지구인에게 신장, 폐, 심혈관, 근골격 등의 건강위해성을 초래하고 있다. 쌀의 카드뮴 오염은 중국 남부지역에서 가장 흔한 문제점이 되고 있어, 카드뮴 오염에 강한 벼품종의 하이브리드화와 유전자조작적 개발을 추진하고 있다. 중국쌀이 우리의 음식물을 상당히 점유하고 있는 현실에서 중국의 대처방법에 유의하지 아니할 수 없는 현실이다.