2024-10-24
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김찬형(chanhyeong98)
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감자의 갈변 억제 실험 진행 중 입니다.
아래는 참고논문의 PPO 활성 측정 방법인데 어떻게 할지 모르겠어서 질문 드립니다.
2.3.1. PPO activity assay
PPO activity was measured according to a previously described method with slight modifications (Galeazzi et al., 1981). First, 5.0?g of fresh potato slices were homogenized in 5.0?mL of 0.1?mol L?1 sodium acetic acid sodium acetate buffer (pH 5.5). After centrifugation at 16,000 × g for 30?min, the supernatant was collected for PPO activity measuring. The supernatant (100?μL) was reacted with 4.0?mL of 0.5?mol L?1 acetic acid-sodium acetate buffer (pH 5.5) and 1.0?mL of 0.5?mol L?1 catechol solution. Immediately, the absorbance at 420?nm was measured per minute. The activity of PPO was calculated using the formula of reference and expressed in U g ?1 fresh weight.
1. 분광광도계로 420 nm에서 흡광도 측정하고 분당 1 umol을 소모하는 효소량이라는 것 까지는 알겠는데
예를 들어 키네틱 모드로 3분간 1분 간격으로 측정을 한다면 y축 흡광도, x축 시간으로 라인이 나올텐데 저 U/g 단위로 어떻게 만드는지 궁금합니다.
2. 감자에서 조효소를 추출할 때 버퍼와 함께 균질화 하고 원심분리하여 상등액을 조효소액으로 사용하는데 부족한 점이 있나요?
첨부파일은 해당 방법으로 측정한 PPO 결과입니다.
- PPO
- 효소 활성 측정
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각 분야 한인연구자와 현업 전문가분들의 답변을 기다립니다.
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