Generation and collection of restaurant waste: Characterization and evaluation at a case study in Italy
2017-06-17
org.kosen.entty.User@5117b016
김오식(enviromath)
행사&학회소개
1. Introduction
2. Materials and methods
3. Results and discussion
3.1. Net amounts at full bin conditions and bulk densities of collected restaurant solid waste fractions
3.2. Monthly evolutions of daily served meals and collected restaurant waste fractions
3.3. Characterization of generated restaurant waste
3.4. Performance of separate collection of restaurant waste
3.5. Quantitative behavior of the customer equivalent person
4. Conclusions
References
2. Materials and methods
3. Results and discussion
3.1. Net amounts at full bin conditions and bulk densities of collected restaurant solid waste fractions
3.2. Monthly evolutions of daily served meals and collected restaurant waste fractions
3.3. Characterization of generated restaurant waste
3.4. Performance of separate collection of restaurant waste
3.5. Quantitative behavior of the customer equivalent person
4. Conclusions
References
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한국과 이탈리아는 반도국가로서 지리적 유사성을 갖고 있지만, 조급성이라는 민족성에서도 상당한 유사성을 갖추고 있는 탓인지, 근래 들어 피자를 비롯한 이탈리아 음식물이 많이 도입되고 있다. 그러므로 한국의 음식 폐기물은 현재의 한국적인 물리화학적 특성에서부터 이탈리아 음식 폐기물이 상당히 첨가된 절적 특성으로 변화될 것으로 볼 수 있다. 특히 이탈리아 타입의 음식 폐기물에 매운 마늘과 고춧가루가 다량으로 첨가되는 음식 폐기물이라면 그에 적절한 새로운 폐기물처리기법을 개발해야 하는 부담을 안게 되고, 기존의 처리 시스템과 처리장치도 새로이 개발해야 한다. 이 시점에서 이탈리아 식당 폐기물의 질을 분석해 보면, 앞으로 우리가 개발해야할 음식 폐기물 처리기술의 개발방향도 모색할 수 있을 것으로 기대된다.